Mexické Enchiladas
45 min.
Ingredience
- 2lžičkyOlej olivový
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 4kusyTortilla
- 220gramůSýr Čedar
- Omáčka
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaChilli koření mleté
- 3lžíceProtlak rajčatový
- 150mililitrůVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín římský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
25 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Příprava omáčky: V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli 10 minut dozlatova. Přidáme rozmělněný česnek, chilli koření, rajčatový protlak, vodu (nebo vývar) a zvolna povaříme 5 minut. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem a římským kmínem.
- 2V jiné pánvi na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli a očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku doměkka.
- 3Tortilly rozložíme vedle sebe, každou potřeme lžící omáčky, poklademe směsí cibule a papriky a posypeme nastrouhaným sýrem. Trochu sýru ponecháme na zapékání. Strany těsta přeložíme do středu a tortilly zavineme.
- 4Závitky urovnáme do vymaštěného pekáče, přelijeme zbylou omáčkou a posypeme zbylým sýrem. Pečeme 15 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 5Enchiladas podáváme jako teplý předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.