Mexické fazole
315 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1hrstOregano sušené
- 250mililitrůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 200gramůAnglická slanina
- 60mililitrůMelasa
- 500gramůFazole černé
- 30gramůČokoláda hořká
- 1lžíceHořčičné semínko
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůCukr krupice
- 3litryVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Fazole propláchneme a necháme do druhého dne namáčet ve vodě.
- 2Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a necháme vysmažit na kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájeno cibuli a asi 5min orestujeme. Poté přidáme melasu, cukr, rajčata, hořčičné smínko a zalijeme asi 3litry vody. Nasypeme fazole, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 4-5hodin tak, aby se odpařila většina tekutiny.
- 3Na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu, ochutíme solí a pepřem.
- 4Fazole podáváme dozdobené lístky oregana.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.