Mexické fazole

315 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
14 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
11 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Fazole propláchneme a necháme do druhého dne namáčet ve vodě.
  • 2
    Ve velkém kastrolu rozehřejeme olej a necháme vysmažit na kousky nakrájenou slaninu. Přidáme najemno nakrájeno cibuli a asi 5min orestujeme. Poté přidáme melasu, cukr, rajčata, hořčičné smínko a zalijeme asi 3litry vody. Nasypeme fazole, přivedeme k varu a na středním ohni vaříme 4-5hodin tak, aby se odpařila většina tekutiny.
  • 3
    Na závěr přidáme nastrouhanou čokoládu, ochutíme solí a pepřem.
  • 4
    Fazole podáváme dozdobené lístky oregana.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.