Mexické hovězí
65 min.
Ingredience
- 225gramůHnědá rýže
- 7decilitrůVoda pitná
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusPaprika zelená
- 0,5kusPaprika červená
- 0,5kusPaprika žlutá
- 1stroužekČesnek
- 500gramůHovězí maso zadní
- 2kusyChilli paprička
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 225gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 200gramůRajčata
- 1kusLimetka
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 8kusůTortilla
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
545 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
12 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Do velkého hrnce nasypeme rýži a zalijeme vařící vodou, osolíme a vaříme pod pokličkou 15 minut. Poté necháme 5 minut stát a rýži scedíme.
- 2Do velkého hrnce dáme olej, pokrájenou cibuli a mrkev. Přikryjeme pokličkou a smažíme dvě minuty. Přidáme pokrájené papriky, jednu nakrájenou chilli, česnek a hovězí maso pokrájené na proužky. Dusíme pod pokličkou 4 minuty. Přidáme konzervovaná rajčata, sůl, pepř a rajčatový protlak.
- 3Smícháme solamyl s 4 lžícemi vody a přilijeme do hrnce. Podusíme pod pokličkou 10 minut.
- 4Salsu si připravíme smícháním rajčat, pokrájené jarní cibulky, chilli, limetkové šťávy a koriandru. Osolíme, opepříme a necháme stát 10 minut.
- 5Tortilly ohříváme 40 vteřin dle návodu na balíčku v mikrovlnné troubě.
- 6Pokrm ozdobíme čerstvým koriandrem a podáváme s tortillami, rýží a salsou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.