Mexické kebaby

35 min.
Mexiko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřové nebo jehněčí maso nakrájíme na kousky asi 5 cm velké. Vložíme do mísy a přidáme celé hlavičky žampiónů. Do oleje přidáme bobkový list, kakao, chilli, česnekový prášek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby byly všechny kousky obalené marinádou. Mísu zakryjeme a necháme marinovat nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc.
  • 2
    Maso, houby a bobkové listy vyndáme z marinády. Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli nakrájenou na čtvrtky, houby a bobkové listy.
  • 3
    Vložíme pod předehřátý gril na 20 minut, dokud se maso nepropeče. Často otáčíme a potíráme marinádou.
  • 4
    Horkou vařenou rýži smícháme s rajčatovou omáčkou taco a upravíme na teplý talíř. Na řýži položíme hotový kebab.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.