Mexické kebaby
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 450gramůVepřové maso libové
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 8kusůBobkový list
- 1lžičkaKakao - prášek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 6lžicOlej stolní
- 180gramůRýže dušená
- 2lžičkyChilli koření mleté
- 2lžíceOmáčka rajčatová
- 0,25lžičkaČesnek sušený
- 0,5lžičkaMajoránka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
30 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vepřové nebo jehněčí maso nakrájíme na kousky asi 5 cm velké. Vložíme do mísy a přidáme celé hlavičky žampiónů. Do oleje přidáme bobkový list, kakao, chilli, česnekový prášek, majoránku, sůl a pepř. Dobře promícháme, aby byly všechny kousky obalené marinádou. Mísu zakryjeme a necháme marinovat nejméně 6 hodin, nejlépe však přes noc.
- 2Maso, houby a bobkové listy vyndáme z marinády. Na jehlu střídavě napichujeme maso, cibuli nakrájenou na čtvrtky, houby a bobkové listy.
- 3Vložíme pod předehřátý gril na 20 minut, dokud se maso nepropeče. Často otáčíme a potíráme marinádou.
- 4Horkou vařenou rýži smícháme s rajčatovou omáčkou taco a upravíme na teplý talíř. Na řýži položíme hotový kebab.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.