Mexické kuřecí enchiladas s fazolemi
45 min.
Ingredience
- 700gramůKuřecí prsa
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín mletý
- 1kusCibule
- 0,5kusSalát ledový
- 1lžícePetržel - nať
- 300gramůFazole červené sterilované
- 230gramůSalsa rajčatová
- 8kusůTortilla
- 200gramůSýr kozí
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
722 kcal
Bílkoviny
59 g
Tuky
11 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky a promícháme se solí, pepřem a mletým kmínem. Červenou cibuli oloupeme a nadrobno nasekáme, omytý ledový salát nakrájíme na proužky a nasekáme petrželku.
- 2Konzervované červené fazole přecedíme a dáme do hrnku. Přidáme rajčatovou salsu, společně prohřejeme, zakryjeme poklicí a uložíme do tepla.
- 3Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem ohřejeme tortily 15 vteřin na každé straně a pak je zabalíme do čisté utěrky, aby zůstaly teplé. V pánvi pak rozehřejeme olej a na něm zprudka 4-5 minut opékáme kuřecí proužky do zlatohněda.
- 4Tortily rozložíme na vále a potřeme fazolovou směsí, na kterou položíme proužky kuřete a salát. Potom je srolujeme a rozdělíme na nahřáté talíře
- 5Podáváme posypané rozdrobeným kozím sýrem, cibulí a petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.