Mexické ostré kuře
60 min.
Ingredience
- 750gramůKuřecí prsa
- 1kusRajčata
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůVlašské ořechy
- 1kusKapie
- 1kusPaprika zelená
- 2kusyChilli paprička
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř cayenský
- 150mililitrůVývar drůbeží
- 2lžíceOcet vinný
- 0,5lžičkaTabasco
- 120gramůGouda
- 600gramůRýže
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Čtyři kuřecí prsní řízky bez kůže omyjeme studenou vodou a osušíme a mírně naklepeme. Spaříme rajče, oloupeme ho a rozkrájíme na kousky, oloupeme a pokrájíme větší cibuli a česnek. Rajče, cibuli a česnek pak rozmixujeme se 100 g jader vlašských ořechů.
- 2Kapie a chilli papričky zbavíme stopek a jader, kapie nakrájíme na dvoucentimetrové kousky a papričky najemno posekáme. Ve velké pánvi na vyšší teplotu rozehřejeme olej a kuřecí maso na něm opečeme na každé straně 2-4 minuty dozlatova. Opečené maso rozložíme na talíř, kde ho osolíme ½ lžičkou soli a okořeníme ¼ lžičkou cayenského pepře.
- 3Na výpeku v pánvi orestujeme 3 minuty na středním plameni kapie s papričkami, přimícháme umixovanou směs a 5 minut povaříme. Pak přilijeme drůbeží vývar a bílý vinný ocet, 3x zastříkneme tabascem a přidáme ½ lžičky soli a ¼ lžičky cayenského pepře. Vše dohromady promícháme, navrch rozložíme opečená kuřecí prsa, pánev přikryjeme poklicí a 15-20 minut dusíme. Potom maso posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem, znovu přikryjeme, stáhneme z ohně a necháme 5 minut odležet, aby se sýr roztavil.
- 4Na talíře upravíme dušenou rýži, přidáme porce masa a vše přelijeme omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.