Mexické rizoto
70 min.
Ingredience
- 100gramůRýže Basmati natural
- 100gramůCibule červená
- 20gramůOlej olivový
- 100gramůCuketa
- 100gramůPaprika zelená
- 100gramůRajčata
- 100gramůProtlak rajčatový sterilovaný
- 1stroužekČesnek
- 100gramůRajčata Cherry
- 5gramůPesto
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPetržel - nať
- 0,5kusFeferony
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Několikrát pečlivě propláchneme rýži vroucí vodou a ve dvojnásobném množství osolené vody s polovinou oleje ji doměkka uvaříme. (cca 35 minut).
- 2Osmahneme cibuli nakrájenou na měsíčky a nadrobno pokrájenou feferonku na druhé polovině oleje. Přidáme cuketu nakrájenou na půlkolečka, papriku, rajčata, protlak, rozdrcený česnek a 50 ml vody. Dosolíme a povaříme tak dlouho, aby vznikla hustší omáčka a zelenina si uchovala svoji barvu.
- 3Vmícháme pesto, nasekanou petrželku a cherry rajčata.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.