Mexický guláš ze sójového masa
45 min.
Ingredience
- 100kostekSójové kostky
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 150gramůHrášek v mírně slaném nálevu
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 20gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Sójové kostky namočíme do vroucího vývaru asi na 1 hodinu. V kastrole na oleji zpěníme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli. Přidáme vymačkané sójové kostky, osmahneme a podlijeme vývarem. Přidáme rajčatový protlak, opepříme a podusíme. Guláš zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v troše vývaru, přidáme hrášek, prolisovaný česnek a ještě chvíli dusíme. Při podávání každou porci posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.