Mexický hovězí guláš
50 min.
Ingredience
- 750gramůHovězí maso přední
- 2kusyCibule
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceProtlak rajčatový
- 1decilitrHovězí vývar základní
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 300gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 200gramůRýže loupaná
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 5lžicOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
29 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
- 2V hrnci rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa a prudce je za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak oheň zmírníme, stále mícháme a když maso pustí šťávu, opepříme a osolíme ho, přidáme rajčatový protlak a 5 minut přikryté dusíme pouze ve vlastní šťávě. Potom přilijeme vývar, promícháme a pokračujeme v dušení. Po 10 minutách zaprášíme moukou, důkladně promícháme, přisypeme dvě třetiny hrášku a dál dusíme, až je maso měkké.
- 3V průběhu dušení v pánvi na zbylém oleji opražíme rýži, promícháme ji se zbylým hráškem, osolíme a zalijeme vodou tak, aby směs byla ponořená. Necháme chvíli vařit, pak přikryjeme a dusíme doměkka.
- 4Na servírovací talíře dáme porce guláše a k nim kopečky uvařené rýže s hráškem. Poléváme vypečenou šťávou a maso posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.