Mexický hovězí guláš

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
825 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
29 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno. Sýr nastrouháme. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme polovinu oleje, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa a prudce je za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak oheň zmírníme, stále mícháme a když maso pustí šťávu, opepříme a osolíme ho, přidáme rajčatový protlak a 5 minut přikryté dusíme pouze ve vlastní šťávě. Potom přilijeme vývar, promícháme a pokračujeme v dušení. Po 10 minutách zaprášíme moukou, důkladně promícháme, přisypeme dvě třetiny hrášku a dál dusíme, až je maso měkké.
  • 3
    V průběhu dušení v pánvi na zbylém oleji opražíme rýži, promícháme ji se zbylým hráškem, osolíme a zalijeme vodou tak, aby směs byla ponořená. Necháme chvíli vařit, pak přikryjeme a dusíme doměkka.
  • 4
    Na servírovací talíře dáme porce guláše a k nim kopečky uvařené rýže s hráškem. Poléváme vypečenou šťávou a maso posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.