Mexický pikantní burritos
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2stroužkyČesnek
- 190gramůKečup ostrý
- 170gramůOmáčka k masu česneková
- 1kusChilli paprička
- 0,5lžičkaKari koření
- 400gramůKuřecí maso vařené
- 250gramůTortilla
- 30mililitrůOlej olivový
- Obloha
- 2kusyCibule
- 2decilitryZakysaná smetana
- 300gramůFazole
- 200gramůSýr Čedar
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůAvokádo
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
743 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Cibule i česnek oloupeme, spolu s chilli papričkami nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí prsa pokrájíme na slabé proužky, pikantní fazole scedíme a necháme okapat.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme jednu nakrájenou cibuli, česnek a zprudka orestujeme. Přidáme rozkrájené maso, vmícháme česnekovou omáčku, připravené chilli papričky, nakonec ostrý kečup a přidáme kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme, dusíme přibližně 20 minut, aby bylo maso dostatečně měkké.
- 3Tortilly zahřejeme a opečeme v suché pánvi po dobu přibližně 30 sekund.
- 4Příprava pasty guacamole: avokádo oloupeme, v misce rozmačkáme na kaši, přidáme oloupaný prolisovaný česnek, přisypeme sůl, pepř, podle chuti i vymačkanou citrónovou šťávu. Nakonec dochutíme kari kořením a všechny suroviny důkladně promícháme. Okapané fazole vsypeme do kastrůlku, zahřejeme a smícháme s připraveným masem. Tortilly rozložíme na pracovní plochu a každou potřeme pastou guacamola, lžící na ně položíme maso s fazolemi, přiložíme na tenké plátky pokrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný sýr a tortillu zabalíme do rolky.
- 5Hotové rolky podle porci rozdělíme na talíře. Do malé mističky zvlášť dáme zakysanou smetanu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.