Mexický salát s osmaženou tortillou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Tortilly nakrájíme na tenké proužky, pak postupně dokřupava smažíme v silnostěnné pánvi na silně rozehřátém rostlinném oleji, každou dávku asi 4 minuty. Osmažené proužky tortilly necháme okapat a odložíme.
  • 2
    Na dresink do mixeru vložíme oloupané, vypeckované a na kousky nakrájené mango, nasekaný oloupaný česnek, červené chilli papričky a oloupané šalotky. Přilijeme grapefruitovou a limetkovou šťávu, slunečnicový olej a všechno dohladka umixujeme.
  • 3
    Ve velké míse promícháme na tenké proužky nakrájenou kapustu, ledový salát a červené papriky, dále na malé kousky nakrájené oloupané vypeckované mango, tenké plátky oloupané bílé ředkve, nasekanou červenou cibuli a koriandr, nasucho opražená dýňová semena, sůl a pepř. Salátový základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny složky salátu byly dresinkem obaleny.
  • 4
    Hotový salát rozdělíme na větší široké misky, posypeme osmaženou tortillou a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.