Mexický salát s osmaženou tortillou
60 min.
Ingredience
- 0,5lžičkaSůl
- 4lžíceOlej slunečnicový
- 2kusyMango
- 1stroužekČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 4kusyŠalotka
- 4lžíceŠťáva z růžových grepů
- 2lžíceLimetková šťáva
- 750gramůKapusta kadeřavá
- 750gramůSalát ledový
- 3kusyPaprika červená
- 250gramůŘedkev
- 1kusCibule červená
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 4lžíceDýňová semínka
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 4kusyTortilla
- 30gramůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
67 g
Vláknina
9 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Tortilly nakrájíme na tenké proužky, pak postupně dokřupava smažíme v silnostěnné pánvi na silně rozehřátém rostlinném oleji, každou dávku asi 4 minuty. Osmažené proužky tortilly necháme okapat a odložíme.
- 2Na dresink do mixeru vložíme oloupané, vypeckované a na kousky nakrájené mango, nasekaný oloupaný česnek, červené chilli papričky a oloupané šalotky. Přilijeme grapefruitovou a limetkovou šťávu, slunečnicový olej a všechno dohladka umixujeme.
- 3Ve velké míse promícháme na tenké proužky nakrájenou kapustu, ledový salát a červené papriky, dále na malé kousky nakrájené oloupané vypeckované mango, tenké plátky oloupané bílé ředkve, nasekanou červenou cibuli a koriandr, nasucho opražená dýňová semena, sůl a pepř. Salátový základ zalijeme dresinkem a důkladně promícháme, aby všechny složky salátu byly dresinkem obaleny.
- 4Hotový salát rozdělíme na větší široké misky, posypeme osmaženou tortillou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.