Míchaná vajíčka středomořská
35 min.
Ingredience
- 100gramůRajčata
- 160gramůPaprika žlutá
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 10mililitrůOlej olivový
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaBazalka
- 1špetkaOregano čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
385 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme a na malé kostičky rozkrájíme paprikový lusk a rajčata. Z paprikového lusku přitom odstraníme semínka. Oloupeme a nadrobno nakrájíme cibuli a česnek. Na kostičky nakrájíme ovčí sýr.
- 2Na malé pánvi rozpálíme olivový olej a podusíme v něm česnek a cibuli. V polévkovém talíři rozšleháme vidličkou vejce, opepříme a vmícháme kostičky ovčího sýra.
- 3Kostičky rajčat a papriky krátce podusíme na pánvi. Na pánev přidáme rozšlehaná vejce a mícháme, dokud pokrm nezhoustne.
- 4Omyjeme čerstvé bylinky, po okapání najemno nasekáme a vaječinu posypeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.