Míchaná vejce na jihofrancouzský způsob
40 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 60gramůPaprika červená
- 90gramůTykev
- 50gramůMáslo čerstvé
- 8kusůVejce slepičí
- 40mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPepř cayenský
- 6gramůKerblík
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Glazovaný talíř necháme rozehřát na plotně, potřeme máslem a minutu na něm smažíme pokrájenou cibuli.
- 2Papriku nahřejeme v troubě, oloupeme slupku, vypeckujeme a dužinu pokrájíme společně s oloupanou tykví na menší kousky.
- 3Osolíme a přidáme s 24 ml vody a 5 g másla na rozpálený talíř.
- 4Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme 4 minuty dusit.
- 5Přidáme zbytek másla, necháme rozehřát a poté vlijeme rozkleplá vejce a mléko. Osolíme, rozšleháme a necháme 2 minuty péct na nejvyšší teplotu.
- 6Hotová vejce z kraje talíře přihrneme na prostředek a dál pečeme. Několikrát ještě takto promícháme.
- 7Před podáváním dochutíme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí a kerblíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.