Míchaná vejce na jihofrancouzský způsob

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
281 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Glazovaný talíř necháme rozehřát na plotně, potřeme máslem a minutu na něm smažíme pokrájenou cibuli.
  • 2
    Papriku nahřejeme v troubě, oloupeme slupku, vypeckujeme a dužinu pokrájíme společně s oloupanou tykví na menší kousky.
  • 3
    Osolíme a přidáme s 24 ml vody a 5 g másla na rozpálený talíř.
  • 4
    Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme 4 minuty dusit.
  • 5
    Přidáme zbytek másla, necháme rozehřát a poté vlijeme rozkleplá vejce a mléko. Osolíme, rozšleháme a necháme 2 minuty péct na nejvyšší teplotu.
  • 6
    Hotová vejce z kraje talíře přihrneme na prostředek a dál pečeme. Několikrát ještě takto promícháme.
  • 7
    Před podáváním dochutíme dle potřeby, posypeme sekanou petrželí a kerblíkem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.