Míchaná vejce s klobásou marquezi
9 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 100gramůKlobása uzená
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
117 mg
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1Francouzskou skopovou klobásu marguezi rozkrájíme na špalíčky 2 cm dlouhé a na rozpálené pánvičce je opečeme tak, aby kousky zůstaly šťavnaté.
- 2Do misky rozklepneme vejce, dáme pozor, aby žloutky zůstaly vcelku. Osolíme je a opatrně zalijeme klobásky na pánvi. Ztlumíme plamen, přidáme nasekanou plochou petrželovou nať, čerstvě namletý pepř a za občasného míchání opečeme. Při míchání se snažíme, aby žloutky zůstaly co nejdéle celé, rozmícháme je až na poslední chvíli. Míchaná vajíčka tak budou šťavnatá a chutná.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.