Míchaná vejce s klobásou marquezi

9 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
14 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
117 mg
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Francouzskou skopovou klobásu marguezi rozkrájíme na špalíčky 2 cm dlouhé a na rozpálené pánvičce je opečeme tak, aby kousky zůstaly šťavnaté.
  • 2
    Do misky rozklepneme vejce, dáme pozor, aby žloutky zůstaly vcelku. Osolíme je a opatrně zalijeme klobásky na pánvi. Ztlumíme plamen, přidáme nasekanou plochou petrželovou nať, čerstvě namletý pepř a za občasného míchání opečeme. Při míchání se snažíme, aby žloutky zůstaly co nejdéle celé, rozmícháme je až na poslední chvíli. Míchaná vajíčka tak budou šťavnatá a chutná.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.