Míchaný špíz s bramborami
35 min.
Ingredience
- 200gramůVepřový bok uzený
- 1lžičkaSůl
- 300mililitrůPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 10kusůJalovec
- 600gramůBrambory
- 2kusyPaprika zelená
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2lžíceOlej rostlinný
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
783 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
37 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pivo svaříme s jalovcem a necháme vychladnout. Poté do něj vložíme bůček a roštěnou, které jsme nakrájeli na kostky, osolili a opepřili. Maso necháme pod fólií v chladničce do druhé dne marinovat.
- 2Druhý den oloupeme syrové brambory, nakrájíme je na kostky, cibuli nakrájíme na plátky, papriky zbavíme semen a nakrájíme na plátky.
- 3Na jehly napichujeme střídavě oba druhy masa, papriku, cibuli a brambory. Poté vše potřeme olejem, poprášíme oběma paprikami a grilujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.