Mikulášský chlebíček s ořechy a ovocem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
19 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme vejce s cukrem a solí doběla - šleháme asi 10 minut. Přidáme koření, rozpuštěný vlahý tuk a jedlou sodu. Vmícháme nasekané oříšky, neloupané mandle (100g) a čokoládu. Dále přidáme do těsta rozpůlené sušené švestky a kandované třešně. Postupně vmícháme mouku a vypracujeme tužší těsto.
  • 2
    Z těsta vytvarujeme šišku, kterou dáme na plech vyložený pečicím papírem. Povrch posypeme mandlovými lupínky.
  • 3
    Chlebíček pečeme ve středně vyhřáté troubě 40-45 minut, pokud se začne těsto na povrchu připalovat, zmírníme teplotu nebo přikryjeme chlebíček alobalem.
  • 4
    Po upečení necháme chlebíček asi 30 minut odpočinout, aby se chutě propojily. Čerstvý vydrží až několik týdnů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.