Milánská terina
130 min.
Ingredience
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 280gramůLilek
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůPaprika červená
- 150gramůPaprika žlutá
- 500gramůŽervé
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 30gramůSýr Parmezán
- 2lžícePesto
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
244 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
20 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Velké špenátové listy spaříme 30 vteřin ve vroucí osolené vodě. Scedíme, opláchneme ve studené vodě a otřepeme. Formu na terinu vyložíme listy.
- 2Lilek potřeme olejem a grilujeme ho 6–8 minut po každé straně. Upečeme a oloupeme papriky. Poloviny paprik nakrájíme na nudličky.
- 3Zamícháme žervé, vejce, smetanu, strouhaný parmezán, pesto, pepř a sůl.
- 4Dno formy pokryjeme trochou sýrového krému. Klademe vrstvy červených paprik, poloviny baklažánu, žlutých paprik, pak zbývající baklažán a červenou papriku a mezi každou vrstvu dáme vrstvu sýrovou. Zakončíme sýrem. Přehneme přes něj špenátové listy.
- 5Terinu zabalíme do alobalu, dáme na pekáč a zalijeme do poloviny vroucí vodou. Pečeme 1 1/2 hodiny v troubě na 180 °C, až je nákyp pevný. Vyjmeme jej z vody a necháme vychladnout, pak důkladně vychladíme v chladničce. Nakrájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.