Milánské brambory

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
637 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
41 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
9 g
Cukr
800 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí uzený jazyk uvaříme doměkka, ve studené vodě zchladíme a oloupeme. Nakrájíme jej na malé kostičky.
  • 2
    Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme je, překrájíme na poloviny a potom na plátky.
  • 3
    Pekáč vymažeme tukem, na dno rozložíme polovinu brambor, posypeme je uzeným jazykem, nakrájenými houbami podušenými na části tuku a na plátky nakrájenými rajčaty. Osolíme, opepříme a pokryjeme zbylými brambory.
  • 4
    Připravíme světlou zásmažku ze 2/3 másla a z prosáté mouky, zalijeme ji vývarem, rozšleháme a za stálého míchání vaříme na hustý bešamel.
  • 5
    Po zchladnutí bešamel osolíme, přidáme žloutek a rozetřeme po povrchu brambor. Pokrm ještě posypeme strouhaným sýrem, pokapeme máslem a zvolna v troubě zapečeme dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.