Milánské dršťky
140 min.
Ingredience
- 0,6gramMuškátový květ
- 100gramůTuk
- 0,6gramPepř černý mletý
- 20gramůSůl
- 100gramůCibule
- 80gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 35gramůSýr Eidam cihla 40%
- 35gramůŠunka dušená
- 10gramůČesnek
- 1300gramůDršťky syrové
- 650mililitrůVoda pitná
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
471 mg
Cukr
434 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme na menší kusy. Vložíme je do vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vícekrát vyměníme vodu.
- 2Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na tenké nudle (4-5cm dlouhé).
- 3Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme mletý květ, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme ji. Přidáme ještě mletý pepř, rajčatový protlak, utřený česnek a přelijeme vlažný vývar. Dobře rozšleháme, osolíme a nejméně 20 minut provaříme.
- 4Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na nakrájené dršťky, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, omytou a rozsekanou petrželovou nať a vše povaříme.
- 5Při podávání každou porci posypeme strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.