Milánské dršťky

140 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
471 mg
Cukr
434 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí dršťky očistíme, omyjeme a překrájíme na menší kusy. Vložíme je do vody a přivedeme do varu. Potom je scedíme, zalijeme znovu vodou a za občasného promíchání vaříme doměkka. Pokud jsou dršťky ze staršího kusu, vícekrát vyměníme vodu.
  • 2
    Vařené dršťky prochladíme ve studené vodě a nakrájíme na tenké nudle (4-5cm dlouhé).
  • 3
    Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno, na tuku ji osmažíme dorůžova, přidáme mletý květ, zaprášíme hladkou moukou a osmažíme ji. Přidáme ještě mletý pepř, rajčatový protlak, utřený česnek a přelijeme vlažný vývar. Dobře rozšleháme, osolíme a nejméně 20 minut provaříme.
  • 4
    Nakonec omáčku procedíme přes hustý cedník na nakrájené dršťky, přidáme šunku nakrájenou na nudličky, omytou a rozsekanou petrželovou nať a vše povaříme.
  • 5
    Při podávání každou porci posypeme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.