Milánský koláč
100 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 30gramůMáslo čerstvé
- Náplň I
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramHovězí maso mleté
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 400gramůPassata (drcená rajčata)
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaCukr krupice
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1lžíceProtlak rajčatový
- Náplň II
- 600gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůSýr Čedar
- 100gramůSýr Gruyére
- 100gramůSýr smetanový 65%
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
684 kcal
Bílkoviny
44 g
Tuky
44 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Náplň z hovězího masa: rozehřejeme máslo, vložíme mleté maso a 10-15 minut je smažíme. Přidáme mouku, mícháme a smažíme ještě minutu. Přidáme rajčata, rajský protlak, drcený česnek, cukr, sůl a pepř. Za občasného míchání 35 minut zvolna podusíme. Ochutnáme a dokořeníme.
- 2Náplň ze špenátu se sýra: špenát omyjeme a dáme jej do hrnce pouze s vodou, která ulpěla na listech. Zvolna jej mícháme, než povadne. Dobře jej osušíme, vymačkáme přebytečnou vodu. Špenát smícháme se strouhaným čedarem, ementálem, měkkým sýrem, vejci, náplň osolíme a opepříme.
- 3V máslem vymazané zapékací misce rozprostřeme masovou náplň, na ni dáme vrstvu špenátu se sýrem. Na povrch klademe rozválené listové těsto.
- 4Koláč pečeme 20-25 minut v předehřáté troubě při 200 °C. Hotový je dozlatova upečený a křupavý. Ihned jej podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.