Minestrone alla genovese

165 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli, česnek, šalvěj a pancettu. Vše osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájený celer, mrkev, oloupané, ale nenakrájené brambory a necháme vařit 5 minut. Poté přilijeme rajčatový protlak, přisypeme pokrájená rajčata, petržel, bazalku a fazole, které jsme nechali máčet přes noc ve studené vodě.
  • 2
    Vše hodně opepříme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přiklopené necháme vařit 2 hodiny, občas promícháme. Brambory, které se varem nerozpadly, rozšťoucháme vidličkou. Do omáčky přisypeme pokrájenou cuketu, hrášek, fazolky, zelí a těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin.
  • 3
    Servírujeme s 1 lžící pesta, posypané strouhaným parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.