Minestrone alla genovese
165 min.
Ingredience
- 70gramůCibule
- 6lžicPesto rajčatové
- 220gramůFazole bílé
- 3gramyŠalvěj čerstvá
- 100gramůPancetta
- 40gramůCeler řapíkatý
- 150gramůBrambory
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 50gramůMrkev kořen
- 15gramůPetržel kudrnka
- 100gramůCuketa
- 220gramůHrášek
- 120gramůFazolové lusky zelené
- 40gramůSýr Parmezán
- 150gramůZelí hlávkové bílé
- 6gramůBazalka
- 1stroužekČesnek
- 150gramůTěstoviny konzumní
- 3000mililitrůVývar drůbeží
- 12mililitrůProtlak rajčatový
- 50gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1133 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
35 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Na rozpuštěném sádle osmažíme pokrájenou cibuli, česnek, šalvěj a pancettu. Vše osmažíme do zezlátnutí. Přidáme pokrájený celer, mrkev, oloupané, ale nenakrájené brambory a necháme vařit 5 minut. Poté přilijeme rajčatový protlak, přisypeme pokrájená rajčata, petržel, bazalku a fazole, které jsme nechali máčet přes noc ve studené vodě.
- 2Vše hodně opepříme, zalijeme vývarem a uvedeme k varu. Přiklopené necháme vařit 2 hodiny, občas promícháme. Brambory, které se varem nerozpadly, rozšťoucháme vidličkou. Do omáčky přisypeme pokrájenou cuketu, hrášek, fazolky, zelí a těstoviny. Vaříme do změknutí těstovin.
- 3Servírujeme s 1 lžící pesta, posypané strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.