Minestrone polévka s kuřecím masem
95 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 200gramůHrášek mražený
- 1špetkaSůl
- 50gramůSlanina vepřová
- 10gramůPetržel - nať
- 2kusyCuketa
- 2kusyCeler řapíkatý
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Parmezán
- 10kusůBazalka
- 15mililitrůOlej olivový
- 2kusyBrambory rané
- 1kusMrkev kořen
- 1000mililitrůVývar drůbeží
- 90gramůTěstoviny konzumní
- 400gramůKuřecí stehna
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí stehna a smažíme 5 minut z každé strany. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
- 2Snížíme teplotu a dáme na pánev najemno nakrájenou slaninu, cibuli a bylinky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (kromě hrášku) a smažíme 5-7 minut.
- 3Kuřecí maso vrátíme na pánev, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme poklicí a vaříme 35-40 minut, občas zamícháme.
- 4Vyjmeme kuřecí maso, přimícháme hrášek a drobné zavářkové těstoviny a vaříme 7-8 minut, až jsou těstoviny hotové.
- 5Mezitím z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti dokořeníme a podáváme posypanou hoblinkami parmezánu a několika lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.