Minestrone polévka s kuřecím masem

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
803 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
31 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme olej, přidáme kuřecí stehna a smažíme 5 minut z každé strany. Poté je vyjmeme a odložíme stranou.
  • 2
    Snížíme teplotu a dáme na pánev najemno nakrájenou slaninu, cibuli a bylinky a za stálého míchání smažíme 5 minut. Přidáme na kostičky nakrájenou zeleninu (kromě hrášku) a smažíme 5-7 minut.
  • 3
    Kuřecí maso vrátíme na pánev, přilijeme vývar a uvedeme do varu. Přikryjeme poklicí a vaříme 35-40 minut, občas zamícháme.
  • 4
    Vyjmeme kuřecí maso, přimícháme hrášek a drobné zavářkové těstoviny a vaříme 7-8 minut, až jsou těstoviny hotové.
  • 5
    Mezitím z kuřecích stehen odstraníme kůži, vykostíme, nakrájíme na menší kousky, vrátíme do polévky a prohřejeme. Polévku podle chuti dokořeníme a podáváme posypanou hoblinkami parmezánu a několika lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.