Minestrone s kuřecím masem a těstovinami
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusCeler řapíkatý
- 6kusůPepř černý celý
- 1lžíceTymián čerstvý
- 50gramůTěstoviny Rigatoni
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Ricotta
- 1500mililitrůVoda pitná
- 1kusBujón slepičí
- 1kusMrkev kořen
- 1lžícePetržel kudrnka
- 600gramůKuřecí křídla
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na části rozdělená kuřecí křídla vložíme do kastrolu společně s nakrájenou cibulí, mrkví, a celerem. Přysypeme petržel, tymián, sůl a zrníčka černého pepře. Na konec rozdrobíme kostku slepičího bujónu, zalijeme 1,5 l studené vody a uvedeme do varu.
- 2Pod poklicí necháme vařit 60 minut, poté kastrol odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Vodu scedíme přes síto do čistého kastrolu.
- 3Z kostí obereme všechno maso, nakrájíme ho na malé kousky a odložíme stanou. Kosti a zeleninu odstraníme.
- 4Čistý vývar uvedeme opět do varu, přidáme těstoviny a vaříme 7 minut.
- 5Mezitím odstraníme zeleninu a z kostí obereme maso. Nakrájíme ho na malé kousky, které nakonec vložíme zpět do polévky a necháme prohřát
- 6Polévku dochutíme solí a pepřem a podáváme posypanou sýrem Ricotta.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.