Minestrone s pestem
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1kusBrambory rané
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCuketa
- 0,5kusZelí hlávkové bílé
- 700mililitrůVývar zeleninový
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 85gramůTěstoviny konzumní
- 60gramůSýr Parmezán
- 4lžícePesto
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý celý
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
619 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
33 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
13 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou bramboru, mrkev, cuketu, zelí a cibuli nakrájíme na malé kousky, česnek utřeme se solí. V rendlíku se silnějším dnem rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme utřený česnek, nakrájenou bramboru, mrkve, cuketu a zelí. Zlehka osmahneme, přikryjeme pokličkou a dusíme, dokud zelenina trochu nezměkne (5–7 minut).
- 2Zalijeme vývarem, přidáme rajčata. Vše přivedeme k varu, pak zmírníme oheň a vaříme asi 20 minut. Nasypeme těstoviny, osolíme, nameleme pepř a za občasného zamíchání vaříme dalších 15 minut, dokud těstoviny nejsou uvařeny na skus (al dente).
- 3Polévku servírujeme na hlubokém talíři s 1 lžící pesta, posypanou strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.