Minipizzy s krevetami
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 250gramůKrevety tygří - loupané
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceZakysaná smetana
- 1,5špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
- Základní těsto na pizzu [20279]
- 18gramůCukr krupice
- 22,5gramůDroždí
- 1,5špetkySůl
- 322,5mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůOlej olivový
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Základní těsto na pizzu:
- 2Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
- 3Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 53 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
- 4Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
- 5Vykynuté těsto rozdělíme na osm stejných dílů, každý z nich vyválíme na pizzové korpusy a klademe na vymaštěný plech.
- 6Na korpusy rozdělíme krevety. V misce rozšleháme zakysanou smetanu, vejce, osolíme, opepříme a takto připravenou směsí krevety potřeme.
- 7Minipizzy posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme 20 minut.
- 8Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.