Minipizzy s krevetami

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
482 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
16 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Základní těsto na pizzu:
  • 2
    Z cukru, droždí a 90 ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Mouku smícháme se solí, zbylou vlažnou vodou, 53 ml oleje, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
  • 4
    Velkou mísu vytřeme zbylým olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
  • 5
    Vykynuté těsto rozdělíme na osm stejných dílů, každý z nich vyválíme na pizzové korpusy a klademe na vymaštěný plech.
  • 6
    Na korpusy rozdělíme krevety. V misce rozšleháme zakysanou smetanu, vejce, osolíme, opepříme a takto připravenou směsí krevety potřeme.
  • 7
    Minipizzy posypeme nastrouhaným ementálem a vložíme do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme 20 minut.
  • 8
    Před podáváním posypeme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.