Minipizzy s parmskou šunkou a žampiony
80 min.
Ingredience
- Náplň
- 2kusyCibule
- 1lžíceOlej olivový
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1kusPaprika zelená
- 1kusPaprika žlutá
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 120gramůŠunka parmská
- 1špetkaOregano sušené
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůSýr Čedar
- Těsto
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůDroždí
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 120mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
16 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Do velké mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí a přelijeme vlažnou vodou, necháme 5 minut pracovat. Přidáme máslo, sůl, vejce a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm na kostičky nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájená rajčata, pánev zakryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
- 3Papriky omyjeme, očistíme, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Papriky a žampiony přidáme do rajčatové směsi a 5 minut podusíme.
- 4Parmskou šunku nakrájíme na proužky a přidáme do směsi, osolíme, opepříme a přidáme oregano.
- 5Z těsta utvoříme 20 stejných koleček a klademe je na vymaštěný plech. Na kolečka klademe zeleninovou směs a posypeme nastrouhaným čedarem.
- 6Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a pečeme 25 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.