Minutkový hovězí vývar
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 500gramůHovězí maso přední
- 80gramůŽaludky drůbeží
- 50gramůKuřecí křídla
- 50gramůKuřecí krk
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 1kusPórek
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 3kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
11 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Přední libové hovězí maso umeleme na masovém strojku a vložíme do většího kastrolu. Přidáme omyté krky a křídla a pokrájené kuřecí žaludky. Kořenovou zeleninu oloupeme a spolu s pórkem nakrájíme na větší kusy. Neloupanou cibuli přepůlíme. Bílky částečně rozšleháme v trošce vody. Připravenou zeleninu přidáme k masu, vše zalijeme vodou osolíme, opepříme, přilijeme bílky, promícháme a za stálého míchání rychle přivedeme k varu. Stáhneme plamen a vaříme na mírném ohni. Po 30 minutách přecedíme přes ubrousek nebo hustý cedník a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.