Minutkový jehněčí guláš s lečem
40 min.
Ingredience
- 300gramůJehněčí kýta
- 100gramůLečo sterilované
- 20gramůSlanina vepřová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5kusCibule
- 0,5šálekVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
236 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
17 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
285 mg
Cukr
555 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné a omyté jehněčí maso nakrájíme přes vlákno na hranolky, osolíme a opepříme.
- 2Na oleji rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme maso, rozetřený česnek a za stálého míchání opékáme 2 minuty.
- 3Vmícháme rajčatový protlak, mírně jej opečeme a přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli. Osmahneme ji, vmícháme lečo, opepříme a vše krátce podusíme. Podle potřeby přilijeme několik lžic vody.
- 4Podáváme se smaženými bramborovými hranolky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.