Mix zelenina pečená s bylinkami

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
27 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
26 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme, očistíme a omyjeme si zeleninu: malou baby karotku, pastinák, celer, řapíkatý celer, květák, jarní cibulky a růžičkovou kapustu. Zeleninu pokrájíme na větší kousky nebo silnější plátky, růžičkovou kapustu necháme v celku, květák rozděláme na růžičky.
  • 2
    Pekáček vytřeme 1 lžicí másla. Zeleninu v míse promícháme s troškou soli a čerstvě pomletým pepřem 4 barev, Vložíme ji do pekáčku, přidáme k ní několik snítek omytých bylinek (dobromysl, tymián, kerblík). Na povrch zeleniny poklademe tenké plátky másla (2 lžíce), k zelenině přilijeme 100ml vody, pekáček uzavřeme a vložíme do rozehřáté trouby na 220°C. Zeleninu dusíme a pečeme zároveň 15-20 minut.
  • 3
    Pečenou zeleninu podáváme teplou jako přílohu k masům nebo ji servírujeme samostatně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.