Mléčná polévka se sněhovými noky
20 min.
Ingredience
- 2lžíceMandle
- 1špetkaCukr vanilka
- 1špetkaSůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1litrMléko polotučné
- 25gramůSolamyl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,25lžičkaOlej mandlový hořký
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
13 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Škrobovou moučku rozmícháme ve 4 lžících mléka. Zbytek mléka smícháme v hrnci s mletými mandlemi a mandlovým olejem, přivedeme k varu, odstavíme, vmícháme postupně rozpuštěnou škrobovou moučku a necháme znovu projít varem.
- 2Poté přimícháme žloutek rozšlehaný s 2lžícemi vody, ochutíme cukrem, vanilkovým cukrem a solí.
- 3Mezitím připravíme sněhové nočky. Z bílku a lžiček cukru ušleháme tuhý sníh, lžičkou z něj vypichujeme malé nočky, položíme na horkou polévku, zakryjeme a necháme cca 5min ztuhnout.
- 4Poté ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.