Mléčná polévka Tarator se sýrem (studená)
20 min.
Ingredience
- 1lžičkaOlej stolní
- 5kusůOřechy vlašské
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 10gramůKopr čerstvý
- 1kusOkurka salátová
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 1litrMléko polotučné
- 1šálekZakysaná smetana
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
80 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Salátové okurky oloupeme a nakrájíme na kostičky.
- 2V polévkové míse smícháme připravené okurky s mlékem, solí, octem, rozetřeným česnekem a koprem. Přilijeme smetanu pro zjemnění. Vše rozšleháme metlou a dáme asi na 1 hodinu do chladničky.
- 3Před podáváním posypeme polévku sekanými ořechy a pokapeme olejem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.