Mléčná rýže z Angers

80 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    200 ml vody smícháme s 125 g cukru, pomalu zahřejeme, necháme 5 minut vařit. Přisypeme vanilkový cukr.
  • 2
    V horkém sirupu necháme povařit oloupané hrušky, sirup musí zůstat pod bodem varu, nikoliv se vařit.
  • 3
    Mléko uvedeme k varu, smícháme se zbytkem cukru, vanilkou, máslem, solí a strouhanou pomerančovou kůrou. Přisypeme rýži.
  • 4
    Pomalu necháme ohřívat, těsně před varem ztlumíme a necháme zvolna vařit 30 minut.
  • 5
    Smetanu vyšleháme se žloutky a nalijeme k rýži odstavené z plotny. Dobře promícháme.
  • 6
    Hrušky vyjmeme ze sirupu, rozpůlíme a odložíme stranou. Sirup necháme zhoustnout.
  • 7
    Rýži nalijeme do formy, přidáme kandované ovoce a necháme vystydnout.
  • 8
    Vychlazenou rýži vyklopíme na talíř, obložíme půlenými hruškami a zalijeme trochou marmelády rozmíchané v ohřátém sirupu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.