Mléčná rýže z Angers
80 min.
Ingredience
- 250gramůCukr krupice
- 240gramůHrušky
- 12gramůCukr vanilka
- 250gramůRýže loupaná
- 1kusVanilkový lusk
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 12gramůPomerančová kůra
- 38mililitrůZakysaná smetana
- 100gramůKandované ovoce
- 100mililitrůMarmeláda meruňková
- 1000mililitrůMléko polotučné
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
480 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1200 ml vody smícháme s 125 g cukru, pomalu zahřejeme, necháme 5 minut vařit. Přisypeme vanilkový cukr.
- 2V horkém sirupu necháme povařit oloupané hrušky, sirup musí zůstat pod bodem varu, nikoliv se vařit.
- 3Mléko uvedeme k varu, smícháme se zbytkem cukru, vanilkou, máslem, solí a strouhanou pomerančovou kůrou. Přisypeme rýži.
- 4Pomalu necháme ohřívat, těsně před varem ztlumíme a necháme zvolna vařit 30 minut.
- 5Smetanu vyšleháme se žloutky a nalijeme k rýži odstavené z plotny. Dobře promícháme.
- 6Hrušky vyjmeme ze sirupu, rozpůlíme a odložíme stranou. Sirup necháme zhoustnout.
- 7Rýži nalijeme do formy, přidáme kandované ovoce a necháme vystydnout.
- 8Vychlazenou rýži vyklopíme na talíř, obložíme půlenými hruškami a zalijeme trochou marmelády rozmíchané v ohřátém sirupu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.