Mléčná s vejci
25 min.
Ingredience
- 50gramůTuk
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusBobkový list
- 4kusyVejce slepičí
- 1špetkaPažitka
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5litrVoda pitná
- 0,5litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
303 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
429 mg
Cukr
448 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky a tuku uděláme světlou jíšku a zalijeme jí 1/2 l vody. Důkladně rozmícháme, osolíme a povaříme. Přidáme ocet, bobkový list a mléko.
- 2Vaříme zvolna asi 30 minut. Potom do polévky opatrně pouštíme vejce jednotlivě vyklepnutá a necháme je mírně povařit, až bílky ztuhnou.
- 3Posypeme pažitkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.