Mleté bůčkové řízky
35 min.
Ingredience
- trojobal
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceStrouhanka
- 2kusyVejce slepičí
- 300gramůVepřový bok
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1,5lžičkySůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKmín drcený
- 2špetkyChilli koření mleté
- 200gramůVepřová plec
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
735 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
68 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
520 mg
Cukr
671 mg
Postup přípravy
- 1Prorostlý (libovější) bůček a plecko omyjeme a pokrájíme na kostky. Pomeleme ho, dáme do mísy a přilijeme mléko. Promícháme a necháme 1 hodinu odstát.
- 2Pak do bůčku přimícháme sůl, pepř, drcený kmín a chilli. Z masa uděláme placičky silné asi 1 - 1.5 cm.
- 3Placičky obalíme v trojobalu: hladká mouka + vajíčko + strouhanka. Pokládáme je do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova, přibližně 5 minut z každé strany.
- 4Bůčkové řízky podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 22. 2. 2017
Mleté bůčkové řízky
Parádní mleté vepřové řízky pro milovníky smažených jídel. Do mleté směsi jsem z koření použila jen pepř a oproti receptu přidala malinko solamylu, řízky jsou soudržnější, ale nesmí se to s množstvím přehnat. To jsou pak tužší. Celou masovou směs připravím ihned a odležet v chladu už nechávám okořeněnou. Potřebovala jsem více strouhanky na trojobal, vejce jsem měla menší, tak jsem je malinko naředila mlékem. Smažila jsem ve vyšší vrstvě oleje, takže jsem ho spotřebovala taky více. Jinak palec nahoru. 😎