Mleté hovězí maso pečené se zeleninou
60 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 30mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůHovězí maso přední
- 50gramůRajčata
- 1lžičkaVegeta
- 30gramůStrouhanka
- 1lžičkaMajoránka
- 1decilitrMléko polotučné
- 200gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
27 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Pekáč vymažeme deseti mililitry oleje a vysypeme strouhankou.
- 2Rajčata nakrájíme na plátky, vejce rozšleháme s mlékem.
- 3Uvařené hovězí maso umeleme. V míse je dobře promícháme se solí, s utřeným česnekem a majoránkou. V hlubším rendlíku rozehřejeme dvacet gramů oleje, na něm orestujeme mraženou zeleninovou směs, přisypeme lžičku Vegety. K zelenině přidáme umleté maso, rajčata, vejce a řádně promícháme.
- 4Směs vsypeme do připraveného pekáče a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme zhruba půl hodiny. Ihned podáváme s vařenými brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.