Mleté hovězí řízky
75 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí maso zadní
- 1,5lžícePetržel - nať
- 1kusVejce slepičí
- 400mililitrůVoda pitná
- 70gramůMouka pšeničná
- 300mililitrůHovězí vývar základní
- 40gramůMáslo čerstvé
- 60gramůSádlo škvařené
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
83 mg
Cukr
131 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky a umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
- 2V míse dobře promícháme maso, sůl, pepř, citronovou šťávu a vejce. Z hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran dozlatova. Poté je podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Měkké řízky vyjmeme, vývar vydusíme na tuk, zaprášíme zbylou moukou a zarestujeme. Mouku zředíme vývarem, dobře rozšleháme a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním do omáčky vmícháme máslo a petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.