Mleté hovězí řízky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
31 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
83 mg
Cukr
131 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kostky a umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno.
  • 2
    V míse dobře promícháme maso, sůl, pepř, citronovou šťávu a vejce. Z hmoty tvarujeme řízky, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran dozlatova. Poté je podlijeme vodou a na mírném plameni dusíme doměkka. Měkké řízky vyjmeme, vývar vydusíme na tuk, zaprášíme zbylou moukou a zarestujeme. Mouku zředíme vývarem, dobře rozšleháme a za stálého míchání na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Před podáváním do omáčky vmícháme máslo a petrželovou nať.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.