Mleté hovězí řízky s plátky sýra

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
512 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
35 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
497 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mleté maso promícháme s vejcem, solí, pepřem a následně z hmoty tvarujeme tenčí řízky. Mezi dva řízky vložíme plátek sýra, pevně přitiskneme okraje, aby sýr nevytekl a obalíme ve strouhance. Řízky z obou stran smažíme na sádle do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 2. 8. 2015
Mleté hovězí řízky s plátky sýra
Smažené placičky s chutí přírodního hovězího masa, nejlepší je z krku a mleté doma. Podobné placičky spíš peču, cca 11 - 12 minut při 185 °C, podle velikosti a tloušťky masa. Připadají mi šťavnatější. Doporučuji dělat opravdu hodně tenké řízky, při smažení se "stáhnou". Maso můžeme ochutit různým kořením nebo přidat např. jemně nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.