Mleté jehněčí maso po africku

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu rozehřejeme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a asi tak 5 minut na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Mezitím si vedle do mističky nakrájíme veku na kostičky, zalijeme mlékem, necháme nabobtnat.
  • 2
    Na pánvičce orestujeme mleté maso, přidáme kari pastu a česnek, trošku koření, špetku soli, restujeme cca dalších 5 minut. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme meruňkami, můžeme přidat i hrozinky, případně mandle.
  • 3
    Z veky vymáčkneme přebytečné mléko, veku položíme k masu. Vzniklou směs dáme do pekáče a slijeme nadbytečný tuk. Do mléka, které zbylo od nasáklých vek, vmícháme vajíčko se špetkou koření. Přidáme trochu mléko a ozdobíme ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme cca 30 minut dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.