Mleté jehněčí maso po africku
60 min.
Ingredience
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusCibule
- 2plátkyVeka
- 285mililitrůMléko plnotučné
- 455gramůJehněčí maso mleté
- 2lžíceKari pasta
- 1špetkaSůl
- 0,5kusCitrony
- 85gramůMeruňky
- 50gramůMandle
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
544 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Troubu rozehřejeme na 180°C. Na pánvi rozehřejeme olej a asi tak 5 minut na něm restujeme najemno nakrájenou cibuli doměkka. Mezitím si vedle do mističky nakrájíme veku na kostičky, zalijeme mlékem, necháme nabobtnat.
- 2Na pánvičce orestujeme mleté maso, přidáme kari pastu a česnek, trošku koření, špetku soli, restujeme cca dalších 5 minut. Zakápneme citrónovou šťávou a posypeme meruňkami, můžeme přidat i hrozinky, případně mandle.
- 3Z veky vymáčkneme přebytečné mléko, veku položíme k masu. Vzniklou směs dáme do pekáče a slijeme nadbytečný tuk. Do mléka, které zbylo od nasáklých vek, vmícháme vajíčko se špetkou koření. Přidáme trochu mléko a ozdobíme ozdobíme nasekanými mandlemi. Pečeme cca 30 minut dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.