Mleté jelení závitky

90 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
794 kcal
Bílkoviny
63 g
Tuky
53 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné a omyté jelení maso umeleme společně s cibulí, přidáme utřený česnek, vejce, sůl, pepř. Vše dobře promícháme, ze směsi tvarujeme válečky, do kterých zabalíme vždy proužek slaniny. Válečky obalíme v hladké mouce a na oleji rychle opečeme.
  • 2
    V kastrolu rozškvaříme kostičky slaniny, přidáme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a usmažíme ji do růžova. Vsypeme mletou papriku, zalijeme vývarem, vložíme opečené válečky, zvolna dusíme.
  • 3
    Když je maso měkké, vyjmeme je, šťávu vydusíme na tuk a zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem, prošleháme a dobře povaříme.
  • 4
    Podáváme s dušenou rýží.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.