Mleté krokety plněné játry
40 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 300gramůMaso mleté - mix
- 100gramůJátra vepřová
- 100gramůSlanina vepřová
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
- 1kusŽemle tuková
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
652 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
57 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
934 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme, Přidáme mleté maso, oloupanou, jemně nakrájenou cibuli (1/2 ks), 30 g slaniny nakrájené na kostičky, vejce, mouku, prolisovaný česnek, sůl a koření. Vše dobře promícháme.
- 2Z masové směsi tvarujeme 12 tenkých placiček, poklademe je očištěnými, na hranolky nakrájenými játry a stočíme do tvaru malých kroket.
- 3Krokety opékáme po všech stranách na rozehřátém oleji. Na talířích je posypeme zbylou cibulí nakrájenou na kolečka a osmaženou na zbylé slanině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.