Mleté maso pečené s pohankou
70 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 3gramyPepř černý mletý
- 200gramůPohanka
- 100gramůCibule
- 100gramůSlanina vepřová
- 180gramůVepřová krev
- 20gramůČesnek
- 5gramůMajoránka
- 10gramůSůl
- 3gramyNové koření mleté
- 200gramůChléb celozrnný žitný
- 1000mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
749 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
37 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
- 2V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a přidáme mleté nové koření. Krátce podusíme a přendáme do pekáčku. Přidáme vepřovou krev, česnek, majoránku, zalijeme vodou, přimícháme pohanku a dáme do vyhřáté trouby péct. Pečeme 45 minut, rozdělíme na talíře a podáváme s tmavým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.