Mleté maso s fazolemi a bramborami

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, fazole scedíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina odpaří. Přimícháme fazole, zakápneme tabascem, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
  • 2
    Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Do zapékací misky rozložíme maso s fazolemi, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme pod gril a grilujeme asi 5 minut, až kaše na povrchu trochu zezlátne.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.