Mleté maso s fazolemi a bramborami
45 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory vařené ve slupce
- 80mililitrůMléko polotučné
- 20gramůMáslo čerstvé
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 250gramůCibule
- 500gramůHovězí maso mleté
- 420gramůFazole červené sterilované
- 3mililitryTabasco
- 30gramůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
506 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
18 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
12 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, fazole scedíme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme mleté maso, orestujeme, osolíme, opepříme a dusíme ve vlastní šťávě, až se tekutina odpaří. Přimícháme fazole, zakápneme tabascem, promícháme, krátce podusíme a odstavíme.
- 2Vařené brambory oloupeme, vložíme do mísy, přilijeme mléko, rozpuštěné máslo, podle chuti osolíme a rozmačkáme šťouchadlem. Do zapékací misky rozložíme maso s fazolemi, zakryjeme bramborovou kaší, vložíme pod gril a grilujeme asi 5 minut, až kaše na povrchu trochu zezlátne.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.