Mleté maso s fenyklem
55 min.
Ingredience
- 10gramůTymián čerstvý
- 6kusůRajčata
- 20mililitrůOlej olivový
- 400gramůHovězí maso mleté
- 200mililitrůVíno bílé
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůProtlak rajčatový
- 20gramůFenykl obecný
- 300gramůFenykl sladký - hlíza
- 4stroužkyČesnek
- 100mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
304 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
11 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Rajčata nakrájíme na jemné proužky. Fenykl omyjeme, očistíme a s natí nakrájíme na kostičky. Najemno pokrájíme česnek. Bylinky omyjeme, oklepeme a jemně nasekáme.
- 2V kastrole rozpálíme olej. Na středním ohni podusíme česnek, bylinky, proužky rajčat, kostičky a semena fenyklu. Přidáme mleté maso, až zhrudkovatí. Přilijeme víno a 100 ml vody, ochutíme solí, pepřem a rajským protlakem. Zakryjeme a vše zvolna asi 30 minut podusíme.
- 3Čerstvá rajčata omyjeme a rozkrojíme napůl. Přimícháme k masu a ohřejeme, ochutíme. Smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.