Mleté maso s houbami v těstíčku
80 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1šálekHouby čerstvé
- 350gramůHovězí maso mleté
- 1šálekRajčata
- 1šálekFazole bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 315mililitrůMléko polotučné
- 1kusMrkev kořen
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 40mililitrůOlej rostlinný
- 0,5šálekMouka polohrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
20 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto z mouky, soli, vejce, mléka, necháme ho půl hodiny stát. Na pánvi s olejem smažíme mrkev a cibuli nakrájené na kostičky. Po pěti minutách vsypeme nakrájené houby. Po dalších dvou až třech minutách vmícháme maso a smažíme ho do hněda přibližně pět minut. Pak přidáme konzervovaná a nakrájená rajčata. Po patnácti minutách vmícháme pečené fazole, okořeníme a asi pět minut směs prohříváme.
- 2Do formy na muffiny nebo yorkshirský pudink nalijeme olej a dáme ji do předehřáté trouby na 220 stupňů Celsia. Po pěti minutách nalijeme těsto do forem a pečeme kolem dvaceti minut.
- 3Po vyjmutí každý pudink naplníme směsí z mletého masa a ozdobíme petrželí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.