Mleté maso v zeleninové pánvi
50 min.
Ingredience
- 400gramůVepřové maso mleté
- 2lžíceTvaroh jemný
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 150gramůZakysaná smetana
- 2lžíceJíška instantní
- 1lžičkaPepř 4 barev
- 600gramůZelí hlávkové bílé
- 1kusCibule
- 1kusVejce slepičí
- 250gramůMrkev kořen
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
37 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
7 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mleté maso propracujeme s oloupanou, nasekanou cibulí, tvarohem, vejcem a mletou paprikou. Směs osolíme, opepříme a vytvarujeme z ní malé kuličky. Opékáme je po všech stranách na rozehřátém oleji asi 10 minut a vyjmeme.
- 2Do pánve s olejem vložíme oloupanou, na plátky nakrájenou mrkev a omyté zelí nakrájené na nudličky. Podlijeme 125ml vody a dusíme na mírném ohni asi 10 minut. Přidáme zakysanou smetanu, vmícháme jíšku a vše povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme masové kuličky a jen prohřejeme.
- 3Pokrm podáváme posypaný kuličkami barevného pepře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.