Mleté maso zapečené s rajčaty
60 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůHovězí maso vařené
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 300gramůRajčata
- 1lžičkaSůl
- 4lžíceOlej stolní
- 1lžíceBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 80gramůSýr Eidam cihla 40%
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kousky a umeleme. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje.
- 2Na zbylém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso, sůl, koření a vše dobře promícháme. Směs urovnáme do zapékací mísy.
- 3Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na plátky. Přikryjeme jimi maso, osolíme a v dobře vyhřáté troubě pokrm zapečeme.
- 4Vejce rozšleháme se sýrem, nalijeme na maso a rajčata, ještě dopečeme. Povrch nakonec posypeme nasekanou bazalkou.
- 5Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.