Mleté maso zapečené s rajčaty

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
319 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
20 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso nakrájíme na kousky a umeleme. Zapékací mísu vymažeme trochou oleje.
  • 2
    Na zbylém oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli a česnek, přidáme maso, sůl, koření a vše dobře promícháme. Směs urovnáme do zapékací mísy.
  • 3
    Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na plátky. Přikryjeme jimi maso, osolíme a v dobře vyhřáté troubě pokrm zapečeme.
  • 4
    Vejce rozšleháme se sýrem, nalijeme na maso a rajčata, ještě dopečeme. Povrch nakonec posypeme nasekanou bazalkou.
  • 5
    Podáváme s pečivem nebo s vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.