Mleté maso zapečené se špenátem
75 min.
Ingredience
- 3kusyCibule
- 4lžíceOlej stolní
- 1kilogramHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 2stroužkyČesnek
- 4lžíceProtlak rajčatový
- 250gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a nakrájíme cibuli. Prolisujeme oloupaný česnek.
- 2Rozkvedláme vejce se smetanou.
- 3Polovinu oleje rozehřejeme v hrnci, osmahneme lžíci nakrájené cibule a přidáme špenát, který podusíme. Do špenátu vmícháme česnek a osolíme.
- 4Rozehřejeme na pánvi zbytek oleje, osmahneme zbytek cibule a přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a podusíme za občasného míchání.
- 5Zapékací mísu vymažeme, na dno dáme polovinu mletého masa, na něj špenát a opět vrstvu masa. Trochou vody zalijeme a 30 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 6Ke konci pečení zalijeme smetanou s vejce a 15 minut dopečeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.