Mleté maso zapečené se špenátem

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
35 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupeme a nakrájíme cibuli. Prolisujeme oloupaný česnek.
  • 2
    Rozkvedláme vejce se smetanou.
  • 3
    Polovinu oleje rozehřejeme v hrnci, osmahneme lžíci nakrájené cibule a přidáme špenát, který podusíme. Do špenátu vmícháme česnek a osolíme.
  • 4
    Rozehřejeme na pánvi zbytek oleje, osmahneme zbytek cibule a přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, přidáme rajčatový protlak a podusíme za občasného míchání.
  • 5
    Zapékací mísu vymažeme, na dno dáme polovinu mletého masa, na něj špenát a opět vrstvu masa. Trochou vody zalijeme a 30 minut pečeme ve středně vyhřáté troubě.
  • 6
    Ke konci pečení zalijeme smetanou s vejce a 15 minut dopečeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.