Mleté řízky s houbovou náplní
45 min.
Ingredience
- houbová náplň
- 150gramůHouby čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1lžícePetržel - nať
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 300gramůMaso mleté - mix
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusŽemle tuková
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5šálekMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
398 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
32 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
294 mg
Postup přípravy
- 1Žemli nakrájíme na plátky, navlhčíme mlékem a po chvíli rozmělníme. Promícháme s mletým masem, bílkem, pepřem a solí.
- 2Ze směsi připravíme 4 řízky, poklademe je houbovou náplní a okraje přeložíme přes náplň. Maso dobře přitiskneme, poprášíme hladkou moukou a zvolna opečeme po obou stranách na rozehřátém másle a oleji.
- 3Podáváme s bramborovu kaší a čerstvou zeleninou.
- 4Příprava náplně: Očištěné, na plátky nakrájené houby podusíme na oleji doměkka. Zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme do ztuhnutí. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.