Mleté telecí řízky kořeněné

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
603 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
44 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
132 mg
Cukr
127 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso umeleme, petrželovou nať nasekáme nadrobno, máslo rozpustíme.
  • 2
    V míse umícháme maso se žloutky, smetanou, máslem, natí, solí a kořením. Z hmoty tvarujeme řízky, obalujeme v mouce a smažíme na sádle z obou stran dozlatova. Usmažené řízky odložíme a držíme na teple. Do výpeku vmícháme zbylou mouku, zarestujeme, zašleháme vývar a omáčku na mírném plameni vaříme alespoň 10 minut. Na závěr do omáčky vrátíme řízky a chvíli dusíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.