Mleté telecí řízky se zeleninou

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Očištěný květák rozebereme na růžičky, směs hrášku s karotkou propláchneme vodou a necháme okapat.
  • 2
    Květák se zeleninovou směsí uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. V míse promícháme mleté maso se solí, kořením, vejci, rohlíkem, strouhankou, cibulí a zeleninou. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvarujeme placky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.