Mleté telecí řízky se zeleninou
50 min.

Ingredience
- 300gramůTelecí kýta
- 150gramůKvěták
- 150gramůHrášek s karotkou mražené
- 1kusRohlíky bílé
- 2kusyVejce slepičí
- 600mililitrůVoda pitná
- 2špetkyKmín mletý
- 2špetkyZázvor mletý
- 1kusCibule
- 2lžíceStrouhanka
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůSádlo škvařené
- 50mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso umeleme, cibuli nakrájíme nadrobno, rohlík nakrájíme na kostičky a navlhčíme mlékem. Očištěný květák rozebereme na růžičky, směs hrášku s karotkou propláchneme vodou a necháme okapat.
- 2Květák se zeleninovou směsí uvaříme doměkka, scedíme a necháme okapat. V míse promícháme mleté maso se solí, kořením, vejci, rohlíkem, strouhankou, cibulí a zeleninou. Vypracujeme kompaktní hmotu, z níž tvarujeme placky, které obalíme v mouce a smažíme na rozpáleném sádle z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.